top of page
Nature Tokens

Het ideaal van Lean In

Voel je je super gespannen en wil je dat kwijt raken, maar ben je bang dat alles wat je uitprobeert slechts één deel aanpakt of niet de beste oplossing is voor je? 

Doordat ik je zie en bij je aansluit (niet protocollair) kunnen we ontladen op een manier die bij jóu past. 

Mentale klachten komen ergens vandaan en gaan in je lijf zitten en vice versa. Het in beweging brengen van zowel je gedachten als je lijf zorgt voor een integratieve aanpak, die alle delen van jou erkent. Ik werk vanuit de overtuiging dat beide gebieden aandacht vragen en verdienen.  

Bij Lean In combineren we positieve psychologie met beweging, zodat je je eigen spanningsontladingscode kunt kraken. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

- Individueel traject

- Single session (online of fysiek), ook één weekend per maand op Vlieland

- Retraite

- Op maat begeleiding voor je groep of team

            

Anchor 1
indvidueel traject

Kom in beweging
-

Individueel traject

Alles bij Lean In is gebaseerd op positieve psychologie. Dit houdt in dat we erkennen wat je belemmert én kijken naar wat goed gaat. Door te kijken wat jou past, in jouw leven, met alles wat daarbij hoort, blijven we dicht bij jezelf en zoeken we naar oplossingen die dicht bij jou voelen. Hierdoor voelen stappen die we zetten realistisch en haalbaar. De gesprekken zijn daardoor lichter van toon en sfeer. Hiermee sta je als mens centraal, in plaats van je klacht. We kijken naar hoe we kunnen vergroten van wat goed gaat en hierin mee kunnen nemen wat minder goed gaat, zodat jij voelt dat je om kan gaan met de dingen die in het leven op je af komen.

 

Naast de gesprekken kies je één van de vijf bewegingsmodules om ook echt in beweging te komen. Dit draagt bij aan het gevoel van vooruitgang en energie. Je kunt kiezen uit:      

  • Yoga

  • Fitness

  • Boksen

  • Wandelen

  • Dansen

 

We gebruiken beweging om aan te sluiten bij jóuw manier van spanningsontlading. Dit doen we door terug te kijken wat wel en niet voor je werkt, te spiegelen wat je nu doet om wel of niet te ontladen en hier samen in te onderzoeken wat jouw persoonlijke spanningsontladingscode is als het ware. Soms houdt dit in dat je aansluit bij je ontspanning - soms zit spanning zodanig in de weg dat daar eerst iets ontladen mag worden. Ik help je om dit te onderzoeken en de borgen, zodat jij hier de rest van je leven profijt van hebt. 

 

Twee gedroogde bladeren

Hoe ziet een individueel traject eruit? 

Natuurlijk kun je altijd contact opnemen om vrijblijvend kennis te maken of voor meer informatie. Een belangrijk moment om te voelen of je een klik voelt met mij en mijn aanpak. 

We starten met een intakegesprek. Hierin bekijken we je reden van aanmelding en bekijken we met welke vraag we samen aan de slag gaan. Hier spreek je je voorkeur voor een bewegingsmodule uit. Hierin kunnen we altijd flexibel zijn, zodat het aan blijft sluiten bij wat jij nodig hebt. 

Meestal duurt een traject 8 tot 12 sessies. Ook hierin mag je zelf aangeven als je een ander idee hebt over het aantal sessies. We spreken vaste evaluatiemomenten af (eventueel met de bewegingsbegeleider erbij). Ongeveer 2 maanden na de laatste bijeenkomst plannen we een "opfris" sessie (60 min, €75,-) om verandering te borgen.

Mijn begeleiding wordt (nog) niet vergoed door alle zorgverzekeraars (in sommige gevallen tenzij je een restitutieverzekering hebt). Veel zorgverzekeraars vragen om een classificatie vanuit de DSM-V. Dit staat haaks op mijn visie dat ik je niet wil zien als patiënt, maar als mens in het geheel. Uiteindelijk betaal je bij zorgverzekeraars sowieso een deel eigen risico, wat betekent dat je vaak niet eens veel goedkoper uit bent. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels). Het loont altijd om hier naar te informeren. 

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Soms is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk via je werkgever, een aanvullende verzekering, de bedrijfsarts, de Belastingdienst en het UWV. Voor vragen hierover kun je altijd contact opnemen.

Is het financiële stuk lastig? Vraag naar de mogelijkheden - Lean In biedt in alle opzichten maatwerk en ik denk graag met je mee, zodat we tóch vooruit kunnen bewegen! Ik ben ook aangesloten bij Gelrepas, gemeente Arnhem. Je kunt dus een deel van je traject hiermee betalen, indien je in bezit bent van een Gelrepas. 

Meer weten? Neem contact op of gebruik onderstaande buttons voor email of Whatsapp.

Man wandelen in de natuur

Kennismaking

Gratis

30 min

Neem voor meer informatie contact op

 Alle hier vermeldde prijzen zijn vrijgesteld van btw,

tenzij anders aangegeven.

Intake

€75,-

60 min

Behandelsessie

€99,-

75 min 

+- 45 gesprek l 30 bewegen

Single session

Single session therapy (SST)

Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek met een psycholoog, maar geen behoefte aan een langdurig traject, bied ik Single Session Therapy (SST) wandelsessies aan van 1,5-2 uur. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Deze vorm van therapie is geschikt voor als je vastloopt op een concrete vraag, waarmee je na een enkele sessie met een ervaren psycholoog weer verder kunt. Deze vorm van therapie is in het bijzonder geschikt voor mensen die milde klachten ervaren, die geen zin hebben in of tijd hebben voor lange trajecten of regelmatige sessies en die op zichzelf verder komen met hun hulpvraag. Deze vorm van therapie is niet geschikt voor problematiek die langere behandeling behoeft. 

We spreken af op een plek die ons beiden past. Dat kan in heel Nederland zijn. Dat kan dus ook bij jou in de buurt zijn. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.  Ook bied ik deze wandelsessie online aan. De online single session duurt 1-1,,5 uur en doen we al wandelend om zo de beweging nog altijd een voedende plaats te laten hebben.

Op enkele vaste weekenden in het jaar bied ik deze wandelsessie ook aan op het prachtige Vlieland. Ben/woon je op Vlieland en heb je behoefte aan een psycholoog? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Data (onder voorbehoud) 2023: 25/26 mei, juni vervalt vanwege de retraite op Vlieland, juli/augustus nader te bepalen/in overleg, 23/24 september, 14/15 oktober, 18/19 november, december nader te bepalen. 

Meer weten? Neem contact op of gebruik onderstaande buttons voor email of Whatsapp.

 

 

Single session

€250,-

1,5-2 uur

Wandelsessie

Door heel Nederland

Ook op Vlieland

Single session - online

€150,-

1-1,5 uur

Wandelsessie

Online

Sky
Retraites

Retraites

Een retraite leent zich uitstekend voor aansluiten bij jezelf en hoe jóuw brein werkt. Doordat je een weekend lang in een bubbel zit, word je niet afgeleid door het dagelijks leven. Dat zorgt er vaak voor dat je dieper kan onderzoeken wat het nou eigenlijk is waar je écht behoefte aan hebt. Ik ondersteun je daar graag bij. Een belangrijk onderdeel van mijn retraites is dat ik de vertaalslag dan weer terug naar je dagelijks leven van groot belang vind. Ik wil je echt laten voelen dat je de handvaten al hebt en dat je concreet verder kan.

Op deze manier is het niet even een kwestie van een nieuwe meditatie app downloaden, snel even naar de sportschool, een wandeling in je dag proppen...  
Als je nu echt de tijd neemt, weg van je reguliere omgeving en ingesleten routines, kun je ontdekken wat voor jou de beste persoonlijke spanningsontlading is... En heb je daar de rest van je leven plezier van.
Dan heb je je eigen persoonlijke spanningsontladingscode gekraakt als het ware!

Met enige regelmaat organiseren we retraites. In het voorjaar vindt deze plaats in Beek, bij Nijmegen. 

Klik hier voor meer informatie. 

In de zomer vindt de retraite plaats op Vlieland. 

Klik hier voor meer informatie

Meer weten? Neem contact op of gebruik onderstaande buttons voor email of Whatsapp. 

Groepen/teams

Begeleiding groepen/teams

Op verzoek kan ik op maat aansluiten bij jouw groep of team.

Ben je op zoek naar (eenmalige of structurele) begeleiding voor jouw groep of team? 

Wil je bijvoorbeeld je groep vaker in beweging krijgen, gekoppeld aan mentaal welzijn? 

Wil je je (personeels)team laten ervaren dat je met elkaar kunt verbinden in beweging en gesprek? 

Ik denk graag met je mee en sluit bij je aan. Neem contact op om hierover te praten of gebruik onderstaande buttons voor email of Whatsapp. 

bottom of page