top of page
Sand Hills

Retraite weekend: ontspannen in beweging

23 juni 2023 t/m 26 juni 2023

Hoe kun je een weekend voor jezelf vóór je laten werken in je dagelijks leven? Wil je ontdekken hoe je je energie beter kunt verdelen? Vind je het lastig om dit in te passen in je dagelijks leven?

 

Investeer in jezelf met onze 4-daagse retraite op het prachtige Waddeneiland Vlieland. We organiseren graag retraites die anders zijn dan andere retraites: naast de focus op rust, stilte en ruimte, is er ook veel ruimte voor plezier, energie en beweging. Het overbrengen naar je dagelijks leven heeft een belangrijke plaats in het geheel. 

 

Laat deze geheel verzorgde retraite een onvergetelijke ervaring zijn om te ontdekken waar jij écht energie van krijgt en houdt.

 

De verbinding tussen lichaam en geest staat in deze retraite centraal, maar ook de verbinding tussen inspanning en ontspanning. Deze thema’s zijn de focus van onze retraite en met deze balans in het achterhoofd hebben we een prachtig programma voor jou samengesteld. Binnen dit programma is er ruimte voor jouw autonomie – jouw eigen keuzes. Jouw leven: jouw maatwerk. Samen met ons stel je jouw ideale programma samen. Klik hier voor meer informatie.

 

Je wordt begeleid door Ryanne (masterpsycholoog) en Ester (yoga docente). 
 

Is je interesse gewekt? Neem contact op voor meer informatie of om je aan te melden!

retraite ik.jpg

Praktische info

Deze retraite is bedoeld voor jou als je graag wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling en hier een weekend lang ruimte, verbinding en ondersteuning in wilt krijgen. Ook als je graag wilt ontdekken waar jij energie van krijgt en hoe je de balans kunt zoeken tussen inspanning en ontspanning kies je voor deze retraite. Ervaring met een van de bewegingsvormen of anderszins is geen vereiste. De intensiteit van de bewegingsmomenten is in overleg - vanuit maatwerk. 

 

Het minimum aantal deelnemers voor deze retraite is 7. Het maximum aantal deelnemers is 12.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een kennismaking en voor het beantwoorden van eventuele vragen.

 

Data:

23 juni 2023 t/m 26 juni 2023

 

Investering in jezelf:

€825,-
Uniek: voor deze prijs krijg je een volledig verzorgd weekend zónder verborgen kosten (alles inclusief, zoals boottocht, fietshuur, eten en drinken voor het gehele weekend en alle activiteiten).

Annuleringsvoorwaarden:

Bij annulering tot 180 dagen voorafgaand aan de retraite (dd 16 december 2022)  betaal je 20% van het betaalde bedrag, tot 120 dagen (dd 16 februari 2023) van tevoren 50% van het betaalde bedrag, tot 30 dagen (dd 16 mei 2023) en minder dan 30 dagen van tevoren 100%.

Voor de zekerheid kun je een annuleringsverzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar. Kijk goed naar hun voorwaarden voor dekking. 

Bij annulering ivm coronamaatregelen wordt het weekend op een ander moment gepland. Heb je twijfels? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie - we denken graag mee!)

Wat kun je verwachten? 

 • Telefonische kennismaking vooraf.

 • Dagelijks volledig verzorgd ontbijt/lunch/diner, inclusief drinken, op diverse, unieke locaties, zowel binnen als in de prachtige natuur van Vlieland. Paal 50 Vlieland neemt ons alles uit handen wat het eten betreft. Hun leuke foodtruck(s) staan op verschillende momenten voor ons klaar en de mooiste plekjes voor lunch en diner zijn voor ons gereserveerd. Drankjes zijn altijd helemaal inbegrepen (hollands drankarrangement). Je ontbijt in het hotel waar je ook overnacht, Hotelletje De Veerman (zie accommodatie). Dieetwensen kun je aan ons doorgeven: Paal 50 zorgt dat het bij alle locaties wordt geregeld! 

 • Thee/koffie tijdens de verschillende programma onderdelen.

 • Verschillende psychologische sessies van 1 tot 2 uur onder begeleiding van Ryanne, masterpsycholoog.

 • Verschillende beweegsessies (yoga, boksen, dansen). Voor details, zie programma.

 • Een SUP (stand up paddling) tocht georganiseerd door Paal 50 Vlieland – een unieke ervaring op de Waddenzee!

 • Een onvergetelijke privétocht naar de Vliehors: de Sahara van het Noorden georganiseerd door De Vliehors Expres met barbecue bij het unieke Drenkelingenhuisje op deze immense zandvlakte en een Silent Disco!

 • Je logeert in een tweepersoonskamer in het prachtige hotelletje de Veerman aan de Waddenzee in de pittoreske Dorpsstraat van Vlieland. Hotelletje de Veerman*** aan de Waddenzee is een comfortabel, gastvrij en vooral knus hotel op Vlieland. Het is gelegen in het rustige gedeelte aan het eind van de Dorpsstraat. Onderaan de Waddenzeedijk en onder de voet van Vlie’s grote trots, de vuurtoren. Het is ongeveer 950 meter lopen vanaf de aanlegplaats van de veerdienst Harlingen-Vlieland naar het hotelletje.
  Het zijn prachtige kamers met uitzicht op de Waddenzee, tuin of de nabij gelegen vuurtoren. Bijna alle kamers hebben een balkon of terras en zijn geschikt voor 1 tot 4 personen. De kamers zijn voorzien van boxspringbedden, bureau, flatscreen, zitje en een badkamer met toilet, een verfrissende douche en een föhn. Inclusief toeristenbelasting. Wil je de kamer graag voor jezelf hebben? Bespreek dit bij de aanmelding en dan bekijken we de mogelijkheden. Hier is een toeslag aan verbonden.

 • Deze retraite vindt plaats op het schitterende Waddeneiland Vlieland. We hebben verschillende prachtige plekjes uitgezocht. Je wordt over het eiland geleid door Ryanne, een echte Vlielandkenner, wiens familie op Vlieland woont en wie alle ins en outs van het eiland kent. We zijn zoveel mogelijk buiten en hebben voor alle delen van het programma passende plekken uitgezocht, zowel binnen als buiten. Zo lunchen we in het bos, aan zee en in een strandtent. De sessies zijn zoveel mogelijk buiten, aan zee, in het bos of in de duinen. In het geval van slecht weer hebben we voldoende uitwijkmogelijkheden naar binnen. De locaties voor de diners zijn ook buiten, in het bos, binnen in het karakteristieke Posthuys en met als klap op de vuurpijl een barbecue op de grootste zandvlakte van noord-Europa: de Vliehors, waar we ook zullen genieten van een kampvuur en een heuse Silent Disco aan de voet van het Drenkelingenhuisje.

 • Boosterboekje met daarin de geleerde tools om mee naar huis te nemen en om tijdens het weekend in te schrijven.

 • Bagageservice van en naar het hotel.

 • Bootticket retour MS Vlieland vanaf Harlingen (inclusief CO2 neutraal varen).

 • Fiets met 8 versnellingen voor 4 dagen.

Hoe kom je er?

Vlieland is te bereiken via de veerboot MS Vlieland vanaf Harlingen. In Harlingen kun je vlakbij de terminal de auto parkeren en ook het treinstation is vlakbij. De boot van Rederij Doeksen brengt je in ruim anderhalf uur naar het eiland. Vergeet niet om halverwege af en toe naar links te kijken om zo de zeehonden te kunnen zien! De boot meert af in het dorp Oost-Vlieland, vlakbij het hotel in de Dorpsstraat.


Wat pak je in?

Gemakkelijk zittende kleding, stevige schoenen voor buiten (of op blote voeten!), een flesje voor je water, warme kleding voor op het strand of buiten. Eventueel regenkleding en een warm dekentje zijn aan te bevelen. Badkleding voor onder de wetsuit tijdens het suppen is vanwege hygiënemaatregelen verplicht. Paal 50 zorgt voor wetsuits. Een verrekijker is ook een goed idee! 

retraite boksen.jpg
retraite yoga.jpg
retraite yoga.jpg

Programma

Vrijdag 23 juni 2023

9:05-10:35    

   

11:00-12:00  

12:15-13:30      

14:00-15:00  

15:30-17:30  

18:00-20:00

20:15-21:00     

 

Zaterdag 24 juni 2023

8:30-10:00        

10:30-12:00

12:15-13:30

14:00-16:00   

16:00-18:00

18:00

20:30-21:30      

 

Zondag 25 juni 2023

8:00-8:30          

8:30-10:00        

10:00-12:00      

12:00-13:15      

13:30-15:00  

15:00-16:00      

16:00-18:00    

18:00      

20:30-22:00   

 

Maandag 26 juni 2023

8:30-9:30  

9:30-10:30   

10:30-12:30      

  

12:30-13:30    

 

 

13:30-14:30      

16:45                 

Boottocht vanuit Harlingen. Bij aankomst staat de fiets voor je klaar!

Lichaamsgerichte oefening: landen

Picknick

Bewegen: keuze uit boksen | yoga | dansen

Inchecken en landen in de kamer

Foodtruckfestival door Paal 50

Optie: stiltewandeling met Ryanne

Ontbijt

Sessie vanuit de positieve cognitieve gedragstherapie met Ryanne

Lunch

Suppen met Paal 50 

Zelf invullen, keuze uit vrije tijd | boksen | yoga | dansen (intekenlijst)

3-gangendiner

Optie: ontspanning

Zintuigenwandeling met Ryanne

Ontbijt

Lichaamsgerichte sessie - dansen

Foodtruck lunch door Paal 50

Psychologische sessie met Ryanne in de natuur

Bewegen: keuze uit boksen | yoga | dansen

Zelf invullen, keuze uit vrije tijd | boksen | yoga | dansen (intekenlijst)

Privé tocht met de Vliehors Expres naar de Vliehors voor een barbecue

Dansen: Silent Disco

 

Ontbijt en uitchecken

Yoga

Psychologische sessie met Ryanne (incl boksen)

Lunchpakketje - Neem je lunch lekker mee naar de Waddendijk en geniet van de rust en ruimte

Gezamenlijke afsluiting

Boot vertrekt

De keuzemomenten plannen we samen in - of niet. Jij bent vrij om deze momenten zó vorm te geven zoals het jou past. 

In overleg met de organisatie op Vlieland door Paal50 kan er wat geschoven worden in de tijden van bovenstaand programma. 

Programma
keuzes
Vragen of aanmelden? Neem contact op!

Bedankt voor je bericht!

Contact
bottom of page