Nature Tokens

Het ideaal van Lean In

Iets op je lever hebben, een gebroken hart, vlinders in je buik... Uitdrukkingen die je gevoelswereld omschrijven vanuit het lichamelijke. Het brein en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mentale klachten komen ergens vandaan en gaan in je lijf zitten en vice versa. Het in beweging brengen van zowel je gedachten als je lijf zorgt voor de meest efficiënte en doelgerichte manier van het aanpakken van je klacht. 

            

 

Kom in beweging

Bij Lean In combineren we gespreksvoering van positieve psychologie met beweging, zodat je lekkerder in je vel gaat zitten. 

De gesprekken zijn gebaseerd op positieve cognitieve gedragstherapie. Dit is een combinatie van positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie - een kortdurende en praktische therapie, gericht op concreet resultaat. De gesprekken zijn licht en positief van toon en sfeer. Hiermee sta je als mens centraal, in plaats van je klacht. We kijken naar hoe we kunnen vergroten van wat goed gaat en hierin mee kunnen nemen wat minder goed gaat, zodat jij voelt dat je ook tegenslagen het hoofd kunt bieden.

 

Naast de gesprekken kies je één van de vier bewegingsmodules om ook echt in beweging te komen en je energie te laten stromen! Je kunt kiezen uit:      

  • Yoga

  • Fitness

  • Boksen

  • Wandelen

  • Dansen

 

De bewegingsmodules zijn bedoeld om in beweging te komen en ondertussen je hulpvraag aan te gaan, samen met een ervaren begeleider op dit gebied mét kennis van gespreksvoering. De intensiteit van de beweging spreken jullie samen af. Aan de hand van je hulpvraag worden middelen ingezet om - letterlijk en figuurlijk - vooruit te komen! 

 

Twee gedroogde bladeren

Hoe ziet een behandeltraject eruit? 

We starten met een intakegesprek. Hierin bekijken we je reden van aanmelding en bekijken we met welke vraag we samen aan de slag gaan. Ook maken we dan een keuze voor een bewegingsmodule. 

Na het intakegesprek maak je in de tweede sessie kennis met de bewegingsbegeleider en starten we het traject. Het is ook mogelijk om de bewegingsbegeleider bij de intake te vragen, als je je keuze al weet. 

Meestal duurt een traject 8 tot 12 sessies. Ook hierin mag je zelf aangeven als je een ander idee hebt over het aantal sessies. We spreken vaste evaluatiemomenten af met de bewegingsbegeleider erbij. Ongeveer 2 maanden na de laatste bijeenkomst plannen we een "booster" sessie (60 min, €65,-) om het geleerde actief te houden! 

Natuurlijk kun je altijd contact opnemen om vrijblijvend kennis te maken of voor meer informatie. Ook langskomen in de praktijk, gevestigd in Fit Center Feelgood in Oosterhout (GLD), valt binnen de mogelijkheden om kennis te maken.

Omdat ik niet werk aan de hand van een classificatie, is niet altijd vergoeding mogelijk bij zorgverzekeraars. Sommige zorgverzekeraars bieden meer mogelijkheden - neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar. Ik geloof namelijk dat een classificatie niet standaard aanwezig moet zijn om een behandeling mogelijk te maken - vanuit de positieve psychologie werken betekent kijken naar wie je bent en wat je nodig hebt en vanuit dáár verder te werken.

Is het financiële stuk lastig? Vraag naar de mogelijkheden - Lean In biedt in alle opzichten maatwerk en ik denk graag met je mee, zodat we tóch vooruit kunnen bewegen!

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Soms is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk via je werkgever, de bedrijfsarts, de Belastingdienst en het UWV. Voor vragen hierover kun je altijd contact opnemen.

Lean In is gevestigd in Fit Center Feelgood in Oosterhout. Sport je al bij Feelgood of ga je dat doen wanneer je je aanmeldt bij Lean In? Dan ontvang je 10% korting op je traject bij Lean In. Sluit je in de loop van je traject bij Lean In een sportabonnement af bij Feelgood, dan ontvang je 10% korting bij Feelgood. 

Man wandelen in de natuur

Kennismaking

Gratis

30 min

Neem voor meer informatie contact op

 Alle hier vermeldde prijzen zijn vrijgesteld van btw,

tenzij anders aangegeven.

Intake

€65,-

60 min

Behandelsessie

€95,-

90 min 

45 bewegen l 45 therapie

Single session therapy (SST)

Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek met een psycholoog, maar geen behoefte aan een langdurig traject, bied ik Single Session Therapy (SST) wandelsessies aan van 1,5-2 uur. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Deze vorm van therapie is geschikt voor als je vastloopt op een concrete vraag, waarmee je na een enkele sessie met een ervaren psycholoog weer verder kunt. Deze vorm van therapie is in het bijzonder geschikt voor mensen die milde klachten ervaren, die geen zin hebben in of tijd hebben voor lange trajecten of regelmatige sessies en die op zichzelf verder komen met hun hulpvraag. Deze vorm van therapie is niet geschikt voor ernstige psychische problematiek die langere behandeling behoeft. 

We spreken af op een plek die ons beiden past. Dat kan in heel Nederland zijn. Dat kan dus ook bij jou in de buurt zijn. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.  Ook bied ik deze wandelsessie online aan. De online single session duurt 1-1,,5 uur en doen we al wandelend om zo de beweging nog altijd een voedende plaats te laten hebben.

Op enkele vaste weekenden in het jaar bied ik deze wandelsessie ook aan op het prachtige Vlieland. Ben/woon je op Vlieland en heb je behoefte aan een psycholoog? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Single session

€250,-

1,5-2 uur

Wandelsessie

Door heel Nederland

Ook op Vlieland

Single session - online

€150,-

1-1,5 uur

Wandelsessie

Online