top of page
Nature Tokens

Het ideaal van Lean In

Iets op je lever hebben, een gebroken hart, vlinders in je buik... Uitdrukkingen die je gevoelswereld omschrijven vanuit het lichamelijke. Het brein en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mentale klachten komen ergens vandaan en gaan in je lijf zitten en vice versa. Het in beweging brengen van zowel je gedachten als je lijf zorgt voor een integratieve aanpak, die alle delen van jou erkent. Ik werk vanuit de overtuiging dat beide gebieden aandacht vragen en verdienen.  

            

Anchor 1

Kom in beweging

Bij Lean In combineren we positieve psychologie met beweging, zodat je lekkerder in je vel gaat zitten. 

De gesprekken zijn gebaseerd op positieve psychologie. Dit houdt in dat we erkennen wat je belemmert én kijken naar wat goed gaat. Door te kijken wat goed gaat, blijven we dicht bij jezelf en zoeken we naar oplossingen die dicht bij jou voelen. Hierdoor voelen stappen die we zetten realistisch en haalbaar. De gesprekken zijn licht en positief van toon en sfeer. Hiermee sta je als mens centraal, in plaats van je klacht. We kijken naar hoe we kunnen vergroten van wat goed gaat en hierin mee kunnen nemen wat minder goed gaat, zodat jij voelt dat je nieuwe tegenslagen het hoofd kunt bieden.

 

Naast de gesprekken kies je één van de vijf bewegingsmodules om ook echt in beweging te komen en je energie te laten stromen! Je kunt kiezen uit:      

  • Yoga

  • Fitness

  • Boksen

  • Wandelen

  • Dansen

 

De bewegingsmodules zijn bedoeld om in beweging te komen en ondertussen je hulpvraag aan te gaan. Soms wordt er samengewerkt met andere bewegingsbegeleiders, altijd met ervaring op dit gebied en met kennis van gespreksvoering. De intensiteit van de beweging spreken we samen af. Aan de hand van je hulpvraag worden middelen ingezet om - letterlijk en figuurlijk - vooruit te komen! 

 

Twee gedroogde bladeren

Hoe ziet een traject eruit? 

Natuurlijk kun je altijd contact opnemen om vrijblijvend kennis te maken of voor meer informatie. Een belangrijk moment om te voelen of je een klik voelt met mij en mijn aanpak. 

We starten met een intakegesprek. Hierin bekijken we je reden van aanmelding en bekijken we met welke vraag we samen aan de slag gaan. Ook maken we dan een keuze voor een bewegingsmodule. 

Eventueel maak je kennis met de bewegingsbegeleider en we starten het traject. Het is ook mogelijk om de bewegingsbegeleider bij de intake te vragen, als je je keuze al weet. 

Meestal duurt een traject 8 tot 12 sessies. Ook hierin mag je zelf aangeven als je een ander idee hebt over het aantal sessies. We spreken vaste evaluatiemomenten af (eventueel met de bewegingsbegeleider erbij). Ongeveer 2 maanden na de laatste bijeenkomst plannen we een "opfris" sessie (60 min, €69,-) om verandering te borgen.

Mijn begeleiding wordt (nog) niet vergoed door alle zorgverzekeraars (tenzij je een restitutieverzekering hebt). Veel zorgverzekeraars vragen om een classificatie vanuit de DSM-V. Dit staat haaks op mijn visie dat ik je niet wil zien als patiënt, maar als mens in het geheel. Uiteindelijk betaal je bij zorgverzekeraars sowieso een deel eigen risico, wat betekent dat je vaak niet eens veel goedkoper uit bent. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels). Het loont altijd om hier naar te informeren. 

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Soms is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk via je werkgever, een aanvullende verzekering, de bedrijfsarts, de Belastingdienst en het UWV. Voor vragen hierover kun je altijd contact opnemen.

Is het financiële stuk lastig? Vraag naar de mogelijkheden - Lean In biedt in alle opzichten maatwerk en ik denk graag met je mee, zodat we tóch vooruit kunnen bewegen! Ik ben ook aangesloten bij Gelrepas, gemeente Arnhem. Je kunt dus een deel van je traject hiermee betalen, indien je in bezit bent van een Gelrepas. 

Man wandelen in de natuur

Kennismaking

Gratis

30 min

Neem voor meer informatie contact op

 Alle hier vermeldde prijzen zijn vrijgesteld van btw,

tenzij anders aangegeven.

Intake

€69,-

60 min

Behandelsessie

€99,-

90 min 

45 bewegen l 45 therapie

Single session therapy (SST)

Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek met een psycholoog, maar geen behoefte aan een langdurig traject, bied ik Single Session Therapy (SST) wandelsessies aan van 1,5-2 uur. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Deze vorm van therapie is geschikt voor als je vastloopt op een concrete vraag, waarmee je na een enkele sessie met een ervaren psycholoog weer verder kunt. Deze vorm van therapie is in het bijzonder geschikt voor mensen die milde klachten ervaren, die geen zin hebben in of tijd hebben voor lange trajecten of regelmatige sessies en die op zichzelf verder komen met hun hulpvraag. Deze vorm van therapie is niet geschikt voor problematiek die langere behandeling behoeft. 

We spreken af op een plek die ons beiden past. Dat kan in heel Nederland zijn. Dat kan dus ook bij jou in de buurt zijn. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact op.  Ook bied ik deze wandelsessie online aan. De online single session duurt 1-1,,5 uur en doen we al wandelend om zo de beweging nog altijd een voedende plaats te laten hebben.

Op enkele vaste weekenden in het jaar bied ik deze wandelsessie ook aan op het prachtige Vlieland. Ben/woon je op Vlieland en heb je behoefte aan een psycholoog? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Data (onder voorbehoud) 2023: 22/23 april, 20/21 mei, juni vervalt vanwege de retraite op Vlieland, juli/augustus nader te bepalen/in overleg, 23/24 september, 14/15 oktober, 18/19 november, december nader te bepalen. 

Single session

Single session

€250,-

1,5-2 uur

Wandelsessie

Door heel Nederland

Ook op Vlieland

Single session - online

€150,-

1-1,5 uur

Wandelsessie

Online

bottom of page